Vardagsnatur

Jag har bloggat i fem år. De första bloggarna publicerade jag på tidningen FOTO:s hemsida. Efter att tidningen hade lagts ned år 2015 fortsatte jag för egen räkning, och det finns nästan hundra bloggar att läsa på denna adress: http://grundstensfotoblogg.blogg.se Jag samarbetar också med sajten objektivtest.se och har publicerat flera bloggar där. Denna nya bloggsida är knuten till min hemsida och kommer främst innehålla bilder och reflekterande texter som rör naturen, vandringar, resorna, friluftsutrustning, kameror och fotografi.

Vardagsnatur Claes Grundsten

Första bloggposten är en hälsning hemifrån. Under nästan 20 år har jag bott nära naturen på Ingarö i Stockholms skärgård. Utanför huset följer jag årstidernas gång, ser vädrets växlingar, och kan enkelt komma ut när ljuset lockar till fotografering, eller ett djur rör sig förbi. Hundra meter bakom kontoret står dessa björkar. Medan jag arbetade vid pulpeten en högsommardag för flera år sedan, kom en kortvarig störtskur. Efter en stund återvände solen och luften började ånga. Snabbt var jag ute med kameran. Resultatet blev denna, en av alla stämningsbilder man samlar på sig genom åren. Att fotografera naturens stämningar stärker ens kärlek till hemtrakten.

Långt efter denna händelse i vardagsnaturen, inträffade en trevlig epilog. Sturebadet i Stockholm skulle renoveras och man vände sig till mig med en förfrågan om bilder. Man ville ha ett stämningsmotiv till sitt meditationsrum och bilden skulle göras genomskinlig på en några meter stor fristående glasvägg. Till slut fastnade man för detta motiv med björkarna, som sedan dess kunnat ses av tusentals mediterande människor.

Lämna en kommentar